El dimarts 29 de desembre vam acabar una altra formació, molt felices i també amb una mica de pena, com passa sovint quan s’acaben coses que ens agraden. Amb les educadores de l’EBM El Parc de la Pegaso (Districte de Sant Andreu, Barcelona) hem fet una formació sobre coeducació on hem treballat de maneres d1iverses.

A les fotografies les veieu jugant a l’espai del pati, per poder experimentar i reflexionar sobre les diverses maneres que tenen les criatures d’ocupar l’espai i utilitzar els materials. Vam fer anàlisis sistemàtics de contes i d’altres elements de l’escola per posar consciència en com el sexisme i l’androcentrisme estan presents de maneres més o menys visibles.

Amb dinàmiques vivencials i reflexions teòriques vam parlar també sobre els conflictes i l’acompanyament per part de l’educadora i sobre com donar valor a les relacions de cura i a les emocions. En tot moment vam fer relació amb la vida adulta i les experiències personals. 

Finalment vam començar a dibuixar un pla d’actuació que pautarà el camí cap a una EBM El Parc de la Pegaso coeducativa. No ens oblidem de l’equip d’educadores de suport, amb qui vam poder fer una formació que va ser molt enriquidora. Amb totes elles continuem el camí cap a unes escoles coeducatives, lliures de sexisme i de violència.

Moltes gràcies a totes per fer-ho possible i per treballar plegades cap a aquesta transformació des de la base!


2Aquesta formació sorgí d’una demanda de l’Institut Municipal de Barcelona, que fa temps que promou la formació en coeducació a diferents EBM de la ciutat. El curs passat vam començar amb l’ EBM El Petit Príncep (amb qui arran de la bona acollida de la proposta, i amb ganes d’aprofundir i investigar en la matèria aquest curs continuarem treballant gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona). Aquest curs 2016-17 hem realitzat tres formacions en coeducació a les escoles bressol l’EBM Les 4 torres (Sant Andreu), EBM El Parc de la Pegaso (Sant Andreu) i EBM L’estació (Sant Martí). I continuarem treballant per integrar la coeducació arreu començant des del bressol.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment