Aquesta setmana hem finalitzat el projecte de formació en coeducació a l’Escola Bressol Municipal Les 4 torres, del barri de Bon Pastor (Districte de Sant Andreu-BCN).

Aquesta formació sorgí d’una demanda de l’Institut Municipal de Barcelona, que fa temps que promou la formació en coeducació a diferents EBM de la ciutat. El curs passat vam començar amb l’ EBM El Petit Príncep (amb qui arran de la bona acollida de la proposta, i amb ganes d’aprofundir i investigar en la matèria aquest curs continuarem treballant gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona). Aquest curs, junt amb l’EBM Les 4 torres hem estat treballant amb les educadores de l’EBM El Parc de la Pegaso (Sant Andreu) i l’EBM L’estació (Sant Martí).

etiquetes-a-nens-i-nenesAmb totes elles hem treballat la presa de consciència individual i col·lectiva sobre com el gènere ens travessa com educadores i també a les criatures i com aquest es converteix en un eix de discriminació. Amb una metodologia que combina la investigació-acció participativa, metodologia que proposa analitzar la realitat a partir de l’anàlisi sistemàtica, per intervenir posteriorment per transformar aquells elements identificats com a generadors de discriminació, junt amb metodologies més actives i vivencials, hem dut a terme una formació específica ajustada la realitat de cada centre.  Hem repensat la nostra escolarització i hem reflexionat sobre com el gènere ens travessa, hem analitzat elements de les escoles com els contes, els espais, les relacions entre infants, la intervenció de les educadores, hem debatut sobre casos concrets.. i amb tot això i molt més hem generat un espai de debat, reflexió i formació que ha finalitzat amb propostes d’actuacions concretes i estratègies per integrar de manera transversal la mirada coeducativa al dia a dia de l’escola bressol.

I al llarg d’aquests mesos de novembre i desembre finalitzarem les altres dues formacions i esperem i desitgem ben aviat continuar treballant per integrar la coeducació a totes les Escoles bressol municipals de la ciutat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment