Col·lecció de vídeos de La 2, que presenten homes i dones que transgredeixen els estereotips de gènere, i presenten ‘noves’ possibilitats de futur i de vida. Uns vídeos molt interessants per poder treballar a l’aula i trencar prejudicis.

http://www.rtve.es/alacarta/videos/igual-es/

Icono-ver-video-copiaEllas construyen y reparan. Video  que presenta diferents ocupacions ‘masculines’ exercides per dones, les quals representen el 45% de la població activa però sols el 10% dels sectors de la indústria i la construcció.

Icono-ver-video-copiaEllos también… Hombres en trabajos femeninos. Diferents homes diposats a exercir treballs considerats – fins ara- femenins. Mostren com s’hi desenvolupen i quines són les seves expectatives de vida.

Ellas se mueven. Por tierra, mar y aire Icono-ver-video-copia. Els treballs que impliquen nomadisme, que exigeixen llargues estances fora de la llar, que es realitzen a l’aire lliure i suposen força física o el control de maquinària complexa sempre han estat considerats poc apropiats per a les dones, però com mostra el documental, això no sempre és aixi.

Icono-ver-video-copiaEllas piensan y crean.  Aquest documental se centra en dones relacionades amb àmbits de la cultura en els quals, malgrat els avenços, encara no tenen gaire presència: una pastora d’una església evangèlica, una científica, una directora de mitjans de comunicació i acadèmica, dues dissenyadores de videojocs, una compositora i una dibuixant de còmics posaran veu a aquest col·lectiu.

Icono-ver-video-copiaEllas compiten.  Les disciplines que practiquen les dones impliquen les habilitats pròpies de tot esport d’alta competició: agressivitat, risc extrem i força física, uns atributs sovint atribuits als homes, un element que qüestiona aquest documental.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment