La tarda del dijous 27 d’octubre, dos equips d’educadores de les Escoles Bressol El Sol i El Patufet, van donar el tret de sortida al Projecte de Coeducació impulsat per la Regidoria d’Igualtat i d’Educació de l’Ajuntament de Palau Solità i Plegamans, amb la col·laboració de l’Associació CoeducAcció.

coeducpalauEl projecte neix com un projecte pilot de formació i intervenció en coeducació a les escoles bressol de Palau, i té previst poder estendre’s mica en mica al conjunt d’escoles del municipi. És doncs un projecte que aposta per un model d’escoles coeducatives, motor i partíceps de la transformació social i educativa que estem vivint en els nostres dies i societat. Situar la mirada en la coeducació ens permet prendre consciència de com els models de gènere limiten i generen malestar a les criatures, en tant que s’interposen en un desenvolupament lliure de les seves identitats i dificulten una mirada oberta i receptiva vers la diversitat de formes de ser, sentir, la diversitat de llocs de procedència o capacitats, etc.

Donat que el procés de socialització comença en pic arribem a aquest món i les primeres etapes de vida són aquelles més sensibles, és clau que l’escola bressol tingui les eines necessàries, per vetllar per un desenvolupament lliure de les identitats de les criatures durant el temps que aquestes passen a l’escola.

La formació constarà de quatre sessions de treball amb cadascuna de les escoles participants i dues sessions de treball conjuntes on poder teixir ponts i aliances comunes a través de la coeducació. Els objectius que s’han marcat per aquest curs són els de formar i sensibilitzar al professorat en matèria de coeducació, oferir metodologies per a l’anàlisi i l’observació sistematitzada de la realitat del centre i dotar d’eines i recursos a les educadores per implementar la coeducació en el centre de forma transversal i perenne.

El tret de sortida de la formació va estar acompanyat per la Verònica Guix Ruiz i l’Aida Rivas Moreno i l’Amparo Tomé, experta en coeducació, qui va donar la benvinguda a les educadores i ens va parlar sobre la coeducació i el paper de les escoles bressol.

Text extret de la publicació d’un article a: http://compromesosambleducacio.diba.cat/news/2016/11/09/formacio-coeducacio-escoles-bressol

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment